Osmanlı, Aşılamamış, Anlaşılamamış İmparatorluk

Osmanlı, Aşılamamış, Anlaşılamamış İmparatorluk

Osmanlı İmparatorluğu, aşılamamış ve dahi anlaşılamamış bir devlettir. Günümüzde üzerinde tartışmaların halen devam ettiği Osmanlı imparatorluğunun nasıl bir devlet olduğunu, dünya siyasetindeki yerini siz değerli okurlarıma kalemimin yettiğince anlatmaya çalışacağım. Osmanlı Anadolu’da, özellikle Türkistan mayasıyla mayalanmış Anadolu’da kurulmuş; kendinden önceki başat devlet olan Selçukluların ve dahi ilerleyen yıllarda diğer devletlerin mirasını üzerine alarak büyümüş bir…

Kudüs İslamındır!

Kudüs İslamındır!

Kudüs, inanların ve son hak din İslam’ın miraç şehri… Bugün Kudüs’te yapılan zulme sessiz kalabiliyorsak düşman kendi topraklarımıza girdiğinde de sessiz kalacağımız anlamına gelir. Günümüzde Türkiye’de ve dünyada bir grup mazlum Filistinlileri savunurken bir grup ebleh ise özellikle sosyal mecralarda israil bayrakları paylaşmakta ve israil’e methiyeler düzmektedir. İsrail’in yaptığı zulümden bir haberi olmayanlar israil’in ufacık…

Arap İsyanı (Ümmet ve Millet)

Arap İsyanı (Ümmet ve Millet)

Arap İsyanı, Ümmet mi millet mi, ümmetin birliği, ümmetin lideri! Yakın ve görece uzak tarihimizin gündeminden hiç çıkmayan ancak her seferinde tarihsel gerçekliklerin hep dışında dillendirilen o büyük söylemler. İslam alemindeki her dönem farklı fraksiyonlarla isim ve sahiplik değiştiren fakat hiç bitmeyen ümmetin birliği ve bu birliğin liderliği savları ve söylemlerine gelin biraz da tarihten…

Hezimet
|

Hezimet

İslam Alemi’nin ve İslam Alemini müdafaa eden aziz Türk Milleti’nin en büyük hezimeti birinci cihan harbinin ardından olmuştur. Bu hezimet, geçmişteki yenilgiler gibi sadece askeri safhalarda olmamıştır. Türk Milleti, Türkistan bozkırından Anadolu’ya buradan da Avrupa’ya taşıdığı binlerce yıldır biriktirdiği kültürünün yıkılmasına şahit olmuştur. Düşman, mert değil namerdin ta kendisiydi. İslam’ın ve aynı zamanda Türk Milletinin…

Yerli Aşı Ne Zaman Çıkacak?
|

Yerli Aşı Ne Zaman Çıkacak?

Hangi aşıyı olmalıyım ya da yerli aşı ne zaman çıkacak? Şu sıralar gündemimizdeki en önemli konulardan biri haliyle. Tüm dünyada da bu konu en önemli gündem iken konuya ortaya çıkan yeni sorulardan bakalım derim. Yerli aşı üretebilecek miyiz, ya da yerli aşımız var mı? Şu anda yerli aşı için iki üniversite ve bir ilaç firmasının…

|

Türk Büyüklerinin İllüstrasyonları Murat Kara’dan

Grafik tasarım ile uğraşan, araştırma görevlisi Murat KARA tarafından yapılan “Türk Dünyası Büyükleri” isimli illüstrasyon çalışması ile tarihteki Türk büyüklerinin illüstrasyon halinde görünüşlerini inceleyebilirsiniz. Alp Arslan Türk büyüklerinin illüstrasyonları: Farabi Fatih Sultan Mehmet Türk büyüklerinin illüstrasyonları: Hacı Bektaşı Veli Hoca Ahmet Yesevî İbn-i Sîna Mevlâna Mimar Sinan Mustafa Kemal Atatürk Oğuz Kağan Pir Sultan Abdal Uluğ Bey…

Libya’da Neler Oluyor?
|

Libya’da Neler Oluyor?

Libya’da Son Durum Libya zengin petrol kaynakları ve akdeniz’deki gelişmelerle önem kazandı. Artık bir çok ülke Libya’da söz sahibi olabilmek için harekete geçmişti. 20 Ekim 2011’de Muammer Kaddafi’nin ölümüyle oluşan siyasi boşluk yabancı ülkelerin söz sahibi olabilme yarışına açık hale getirdi Libya’yı, kaddafi’nin doldurulamayan yeri ve 2014’te ortaya çıkan askeri oluşumlar ülkeyi yaşanmaz hale getirdi,…

Sözde Soykırım Yalanı
|

Sözde Soykırım Yalanı

Biz Asya ve Avrupa Kıtalarını birbirine bağlayan Anadolu yarımadasında yaşayan ve dünya genelinde 300 milyonu aşkın nüfusu ile Türk Milleti’nin ta kendisiyiz. Köklü tarih ve sanat mirasıyla dünyanın, yüzü ak olan nadir milletlerinden biriyiz. Bizi soykırımla suçlayanlar bugünlerde yaptıklarımıza baksın attıkları iftirayı tekrar düşünüp var ise vicdanlarında tartıp tekrar gözden geçirsinler. Ulusumuzun kanında farklılıklara saygı…

Küresel Sermayenin Baronları Nelerdir?

Küresel Sermayenin Baronları Nelerdir?

Devletleri ordular kurar ve ordular yıkar ordular ise para ile kurulur. küresel sermaye dünyayı finanse eder dili, dini ve milleti yoktur. Taraf tutmaz zira taraf bizzat kendisidir. Bu kirli sermaye Fransaya devrim afrikaya pranga osmanlıya yıkım götürdü parayı her ne kadar lidyalılar bulduysada iktisat bu sermayenin aracıydı. Bu küresel sermaye önce savaş başlatır. Sonra silah…

50 yıl önce Maraş’a ‘Kahraman’ unvanı verildi
|

50 yıl önce Maraş’a ‘Kahraman’ unvanı verildi

Maraş, Kurtuluş Savaşı sırasında şehir halkı ile birlikte topyekun bir direniş göstererek çevre vilayetlerinin de yardımına koşması toplumda büyük bir takdirle karşılanır. Kurtuluş Savaşı sonrasında Maraş’a bir yazı gönderilerek Milli Mücadeleye katılanların listesi istenir. Şehrin ileri gelen yöneticileri toplanır, bir durum tespiti yapar. Sonunda Ankara’ya, Maraş’ta Milli Mücadeleye katılmayan tek fert bile yoktur cevabı verilir….

Osmanlı Arşivine 1.600’den Fazla Defter Kazandırıldı

Osmanlı Arşivine 1.600’den Fazla Defter Kazandırıldı

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından yürütülen tasnif çalışmalarıyla Osmanlı arşivine kazandırılan defterler, Fatih Sultan Mehmet’ten Osmanlı’nın son padişahı Sultan Vahdettin dönemine kadar uzanıyor. Anadolu Ajansına göre; Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığınca İstanbul’daki Osmanlı Arşivi Külliyesi‘nde yürütülen tasnif çalışmalarıyla 1.600’den fazla defter ile 200’den fazla evrak, envantere eklendi. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, AA muhabirine…

Feminizm: Kadınların Haklı Mücadelesi Mi?

Feminizm: Kadınların Haklı Mücadelesi Mi?

Feminizm Nedir? Ne Değildir? Feminizm kadınlara ekonomik, siyasal, hukuki ve diğer alanlarda erkeklerle eşit haklar sağlamayı amaçlayan bir ideolojidir. Latince ‘’kadın’’ anlamına gelen ‘femina’’ kelimesinden türeyen feminizm kavramı ilk kez filozof Charles Fourier  (1772-1837) tarafından kullanılmıştır. Daha önceki ideolojilerden ve toplumsal hareketlerden farklı olarak, temel bir kategori olarak ‘’toplumsal cinsiyet hiyerarşisi’’ni ortaya çıkarır. Yani kadınların…

Anadolu’da Tasavvuf

Anadolu’da Tasavvuf

Tasavvufun kelime anlamı, yün elbise giyen sufî, sof, Allah ilmi için uğraşan düşünürdür. Tasavvuf kaynağını Hicrî ll. asırda, Miladî 750 yılları civarında Şam’da Ebû Haşim adlı sufî bu hareketi oluşturmuştur. Emevîler ve Abbasîler İslamiyet’i kendi devlet yönetimlerine göre düzenleyerek farklılaştırdılar. Ve dini babadan oğula geçen bir sistem hâline getirdiler. Emevîler döneminde yapılan yanlışlıklara karşı bir…

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerine Kavuştu
|

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerine Kavuştu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerine Kavuştu İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri‘nin, kültüre ve sanata hizmet ederek Türk medeniyetinin sürekliliğine önemli katkılarda bulunan, dünyada kültür ve sanatın yücelmesine zemin hazırlayan ve üstün gayret gerektiren, yetenekleriyle özgün eserler üretip estetik değerlere bağlı hizmetlerde bulunan vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına onurlandırılması amacıyla…

Lübnan Ahalisinin Osmanlıya Vefası
|

Lübnan Ahalisinin Osmanlıya Vefası

Lübnan’ın Trablusgarp kentinde yaşayan Araplar, bir protesto gösterisi daha düzenleyerek Osmanlı Devleti hakkında skandal görüşlerini dile getiren Cumhurbaşkanları Avn’a “Osmanlı işgalci olsaydı şimdi Türk konuşuyor olurduk. Biz Abdulhamid Han’ın torunlarıyız!” diye seslendiler. Lübnan’ın Trablusgarp kentinde yaşayan Araplar, bir protesto gösterisi daha düzenleyerek Osmanlı Devleti hakkında skandal görüşlerini dile getiren Cumhurbaşkanları Avn’a “Osmanlı işgalci olsaydı şimdi…

Geçmişten Günümüze İstanbul Depremleri
|

Geçmişten Günümüze İstanbul Depremleri

Geçmişten Günümüze İstanbul Depremleri tarih sayfalarında önemli bir yer tutar. Tarih sayfalarında bu konuyla alakalı düzinelerce bilgi ve belge bulunmaktadır. Depremler medeniyetlere ve toplumlara en çok etki eden doğal afetlerden biridir. Bunun en büyük örneğini Geçmişten Günümüze İstanbul Depremleri yazımızda detaylıca göreceğiz. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre; Deprem Bölgeleri Haritası’na göre, yurdumuzun…